PRIVACY NOTICE

Personal Data Protection Notice for Sunway Group

Sunway Group (“Sunway”) respects and is committed to the protection of your personal information and your privacy. This Personal Data Protection Notice explains how we collect and handle your personal information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010. Please note that Sunway may amend this Personal Data Protection Notice at any time without prior notice and will notify you of any such amendment via our website or by email.

personal information

  1. Type of personal information

    Personal information means any information which relates to you and which was collected or provided to Sunway for the purposes stated in Section 2 below. Your personal information may include your name, NRIC number, contact details, financial and banking account details, CCTV/security recordings and location tracking/GPS information.

  2. Source of personal information

    1. Customer or potential customer:Sunway collects your personal information directly from you or indirectly from your legal representatives, agents (e.g. travel agents) and/or employer when you, your legal representatives, agents and/or employers send us completed enquiry, application and/or registration forms via various means, including online and physical hardcopies at public venues or in any of our premises. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.

    2. Vendor, supplier, tenant or service provider:Sunway collects your personal information directly from you or indirectly from your employer or credit reference agencies when tendering for projects, when you send us completed enquiry and/or credit application forms via various means, including online and physical hardcopies. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.

  3. Obligatory personal information

    All information requested for in the relevant forms is obligatory to be provided by you unless stated otherwise. Should you fail to provide the obligatory information, we would be unable to process your request and/or provide you with relevant services.

Notis Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Syarikat Sunway

Kumpulan Syarikat Sunway (“Sunway”) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi kamu. Notis Perlindungan Data Peribadi ini menjelaskan cara kami mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi kamu mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin meminda Notis Perlindungan Data Peribadi ini pada sebarang masa tanpa notis terlebih dahulu dan akan memberitahu kamu tentang sebarang pemindaan sebegitu melalui laman web atau e-mel.

maklumat peribadi

  1. Jenis maklumat peribadi

    Maklumat peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan kamu yang dikumpul atau dibekalkan kepada Sunway bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di bawah. Maklumat peribadi kamu boleh termasuk nama kamu, nombor NRIC, butir-butir perhubungan, butir-butir kewangan dan akaun bank, CCTV/perakaman keselamatan dan penjejakan lokasi / maklumat GPS.

  2. Sumber maklumat peribadi

    1. Pelanggan atau bakal pelanggan:Sunway mengumpul maklumat peribadi secara langsung daripada kamu atau secara tidak langsung daripada wakil-wakil kamu di sisi undang-undang, agen-agen (e.g. agen-agen pelancongan) dan/atau majikan apabila kamu, wakil-wakil kamu di sisi undang-undang, agen-agen dan/atau majikan kamu menghantar borang-borang pertanyaan, pemohonan dan/atau pendaftaran yang telah siap diisi melalui pelbagai cara, termasuk salinan secrara online dan fizikal di tempat-tempat awam atau di premis kami. Maklumat peribadi kamu juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.

    2. Penjual, pembekal, penyewa atau penyedia perkhidmatan:Sunway mengumpul maklumat peribadi kamu secara langsung daripada kamu atau secara tidak langsung daripada majikan atau agensi rujukan kredit apabila menawar tender untuk projek-projek, apabila kamu menghantar kami borang-borang pertanyaan dan/atau pemohonan kredit yang telah siap diisi melalui pelbagai cara, termasuk secara online dan fizikal. Maklumat peribadi kamu juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.

  3. Maklumat peribadi wajib

    Semua maklumat yang diminta dalam borang-borang yang berkaitan adalah wajib untuk kamu bekalkan melainkan dinyatakan sebaliknya. Sekiranya kamu gagal untuk membekalkan maklumat wajib, kami tidak akan dapat memproses permintaan kamu dan/atau membekal perkhidmatan- perkhidmatan yang berkaitan kepada kamu.

Sunway Pyramid
Shopping Mall

3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway,
47500 Petaling Jaya, Selangor,
Malaysia.

Phone:

+60 3-7494 3100

SUBSCRIBE TO RECEIVE
#PYRAMIDFREEBIES AT YOUR FINGER TIPS!

Please enter a valid email.
Looks good!